Vişne Reçeli Resimli tarif,vişne reçeli nasıl yapılır

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 17 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Vişne Reçeli tarifi,pratik vişne reçeli,işne reçeli tarif,resimli vişne reçeli tarifi,vişne reçeli yapılışı,vişne reçeli yapımı


    vişne reçeli

    [​IMG]

    Malzemesi:

    - 1 kg. iri taneli vişne

    - 1500 gr. tozşeker (6 su bardağı)

    - 1 adet limonun suyu ya da 1 gr. limontuzu


    Yapılışı ve Hazırlanması:

    1. Vişneleri yıkayıp, saplarını ayıklayın. Bir çekirdek çıkarıcı, kibrit çöpü ya da firkete ile sap kısmından girerek çekirdeklerini çıkarın.

    2. Tencereyi bir kat vişne, bir kat şeker sırası ile doldurun. Vişneler suyunu verip şeker iyice ıslanmayıncaya kadar tencereyi kapağı olarak bir gece yada en az 5 6 saat bekletin

    3. Reçeli ateşe oturtarak orta ateşte, hiç su katmadan, ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, köpüğünü sürekli alarak reçel kıvamım buluncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika kaynatmayı sürdürün.

    4. Limon suyunu ya da limontuzunu katıp bir taşım daha kaynatarak ateşten alın. Ilınınca kavanozlara aktarıp serin bir yerde saklayın.