Vişne konservesi

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 13 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. VİŞNE KONSERVESİ

    Malzemeler:
    3 kilo vişne
    Şurubu için:

    3 kavanoz soğuk su
    1.5 kavanoz şeker

    Yapılışı

    Önce şekerli şurubu hazırlanır. Yani: Soğuk su tencereye şekerle birlikte konur. Şeffaf bir renk alana kadar kaynatılır. Altı kapanır.
    Sağlam ve iri vişneler bol suda iyice yıkanarak sapları ayıklanır.İstenirse çekirdekleri çıkarılır
    vişneler kavanozlara çiğ olarak kavanozlara paylaştırılır. Kavanozlar hafifçe sallanarak vişnelerin iyice yerleşmesi sağlanır.
    Vişneleri tamamen örtecek ve tepede 1,5 cm. boşluk kalacak şekilde kaynar şeker şurubu doldurulur.
    Kavanozlar kapatılarak yarım kiloluk kavanozlar 20 dakika, bir kiloluk kavanozlar 25 dakika süreyle basınçlı düdüklü tencerede düdüğü açık olarak kaynatılır. (Tencereye bir kerede 4 adet kavanoz koyabilirsin).Böylece pastörize edilmiş olunur.