Vezir Parmağı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 24 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Vezir Parmağı Nasıl yapılır

    Vezir Parmağı yapılışı resimli

    Vezir Parmağı yapabilmek için gerekli olan malzemeler

    2 Yumurta
    1 Bardak Şeker
    2 Kase Un
    1 Tatlı Kaşığı Tarçın
    1 Paket Vanilya
    1 Paket Kabartma Tozu
    1 Paket Margarin
    Şerbeti için :
    3 Su Bardağı Şeker
    3/5 Su Bardağı Su

    [​IMG]

    Vezir Parmağı Yapılışı

    Yağı eritip soğumasını bekleyin. 1 bardak şeker ilave edin, 2 kase un, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve yumurtalardan birinin sarısını tatlının üzerine sürülmek üzere ayırdıktan sonra yumurtaları ekleyip hamur kıvamına getirin. Eliniz yardımıyla oval şeklinde yuvarlayıp az margarin sürülmüş tepsiye dizin.Çatal yardımıyla üstünü şekillendirdikten sonra 1 yumurtanın sarısını üzerine sürüp fırında pembeleşinceye kadar pişirin.Sıcak şerbet üzerine dökülüp soğutulduktan sonra servis edebilirsiniz.

    Afiyet olsun