Vejetaryen Yemek Tarifleri resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 22 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. resimli Vejetaryen Yemek Tarifleri ,Vejeteryan yemekleri,Vejeteryan tarifler


    Sebze çorbası

    [​IMG]

    Malzemeler


    1 çay kaşığı zeytinyağı
    1’er adet soğan, havuç, kabak ve patates
    100’er gram taze fasulye, beyaz lahana ve ıspanak
    1 adet defne yaprağı
    Yarım su bardağı mısır
    4 su bardağı ılık su
    1 çay kaşığı tuz ve karabiber

    Yapılışı
    Zeytinyağını tencereye alın. Soğanı kıyıp zeytinyağında soteleyin. Sebzeleri jülyen doğrayıp, tencereye ilave edin. Defne yaprağı ve mısırı ekleyip karıştırın. Suyu ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

    Avokadolu Barbunya Salatası

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 adet büyük boy avokado
    400 gram barbunya konservesi
    1 adet küp doğranmış domates
    Yarım tatlı kaşığı tatlı biber salçası
    1 paket mısır cipsi
    8 adet kıyılmış marul yaprağı
    Üzeri için:
    Rendelenmiş kaşar peyniri

    Yapılışı

    Barbunya konservesini süzüp, suyun altında durulayın. Domates ve tatlı biber salçasıyla karıştırın. Servis tabağına mısır cipslerini yerleştirin. Üzerine marul yaprakları,barbunya karışımı ve dilimlenmiş avokadoyu yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip servis yapın.
     



  2. Cevap: Vejetaryen Yemek Tarifleri resimli

    Baharatlı Karnabahar Kızartması

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 adet küçük karnabahar
    1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
    2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
    Yeteri kadar çöp şiş
    4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
    Tuz
    Kızartmak için: Sıvıyağ

    Yapılışı
    KARNABAHARI bütün olarak tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağı geniş bir kaba alıp üzerine toz kırmızıbiber, muskat ve tuz ekleyin. Soğuyan karnabaharı çiçeklerine ayırın. Daha sonra her birinden 3-4 parça olacak şekilde çöp şişlere geçirin ve toz kırmızıbiberli karışıma bulayın. Sıvıyağda kızartıp servis yapın.
     



  3. Cevap: Vejetaryen Yemek Tarifleri resimli

    Sebze Döneri

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 adet yufka
    1 adet yumurtanın akı
    1’er adet patlıcan ve kabak
    2 adet közlemiş kırmızı biber, tuz
    2 çorba kaşığı sıvıyağ

    Yapılışı
    YUFKAYI düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün. Patlıcan ve kabağın kabuklarını soyup ince dilimleyin. Biberi de ince dilimleyin. Sebzeleri arada boşluk bırakmadan yufkanın üzerine yerleştirin. Kalan yumurta akını sebzelerin üzerine sürün ve rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Daha sonra bir parmak kalınlığında dilimleyin. Az yağlı ya da yağsız tavada arkalı önlü pişirip servis yapın.
     



  4. Cevap: Vejetaryen Yemek Tarifleri resimli

    İç baklalı enginar

    [​IMG]

    Malzemeler

    7 adet enginar
    500 gram iç bakla
    2 adet soğan, 1 adet limon
    3-4 su bardağı su
    3 çorba kaşığı tozşeker
    Dereotu, zeytinyağı
    Tuz, karabiber

    Yapılışı
    İÇ baklaların kabuklarını çıkarıp, orta kısımlarını bıçakla çizin. Tencereye alıp, üzerine bir miktar su, zeytinyağı, yarım limon suyu ve 1 adet soğan koyun. Tuz, karabiber, 1.5 çorba kaşığı şeker ekleyip haşlayın. Diğer tarafta, soyulmuş, temizlenmiş enginarları tencereye alın. Üzerine yarım limon suyu, 1 adet soğan, 1.5 çorba kaşığı tozşeker, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyerek haşlanmaya bırakın. İç baklalar haşlandıktan sonra kenara alın. Enginarları pişirdikten sonra servis tabağına koyun ve iç baklaları üzerine alın. Dereotu ve limon dilimleri ile servis yapın.
     



  5. Cevap: Vejetaryen Yemek Tarifleri resimli

    Karnabahar lazanya resimli

    [​IMG]

    Malzemeler

    1/4 karnabahar
    Yarım paket lazanya
    5 çorba kaşığı silme tereyağı
    5 çorba kaşığı silme un
    1 çorba kaşığı kıyılmış taze biberiye
    Bir buçuk su bardağı süt
    Bir buçuk su bardağı su
    2 dilim dil peyniri
    1 diş sarmısak
    1 tatlı kaşığı sirke
    Tuz, karabiber
    10 adet kiraz domates
    1 çorba kaşığı zeytinyağı

    Yapılışı
    5 dakika haşlayıp soğuk su dolu yayvan bir kaba alın. Tereyağını eritip un ve biberiyeyi ekleyin. 5 dakika kavurduktan sonra üzerine süt, KARNABAHARLI LAZANYA su, çentilmiş sarmısak, karabiber ve tuzu ekleyin. Sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Diğer taraftan çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı tuzlu sirkeli suda 10 dakika haşlayıp süzün. Dil peynirini ince ince kıyıp kenara alın. Bir fırın kabını yağlayıp lazanyaları kabın dibine yerleştirin. Üzerine, önce hazırladığınız sostan dökün, sonra dil peyniri serpin. Bir kat daha lazanya koyup bu kez önce karnabahar, daha sonra sos ve dil peyniri koyun. Bu işlemi ikinciye tekrar edin ancak en üstünü lazanya ile kapatmayın. Domateslerin kabuklarını soyup ikiye bölün ve zeytinyağında 2 dakika sote edin. Yemeği önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırından çıkartıp domatesleri üstüne yerleştirin. Tekrar fırına koyup 10 dakika daha pişirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz


     



  6. Cevap: Vejetaryen Yemek Tarifleri resimli

    Kaşkarikas

    [​IMG]

    Malzemeler

    4 adet kabak
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    3 adet domates
    Tuz, karabiber

    Yapılışı
    Kabakların kabuklarını jülyen doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi kabakların üzerine ilave edin. Domatesler suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
     



  7. Cevap: Vejetaryen Yemek Tarifleri resimli

    Mısırlı Salata

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 paket dondurulmuş mısır
    2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
    1 çorba kaşığı kimyon (isteğe bağlı )
    2 adet renkli biber
    (ben kırmızı ve turuncu biber kullandım)
    2 çorba kaşığı limon suyu
    2 çorba kaşığı taze kişniş yaprağı
    2 çorba kaşığı frenk soğanı
    Biraz freze

    Yapılışı
    DONDURULMUŞ mısırı çözdürün ve fazla suyunu kağıt havluyla alın. Mısırı derin bir salata kasesine aktarın. Küpler halinde doğranmış renkli biberleri, ince kıyılmış kişniş yaprağı, freze ve frenk soğanını ilave edip karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu ve eğer seviyorsanız kimyonla tuzu ayrı bir yerde karıştırıp onu da ilave edin. Salatanız sunuma hazır!