Üzümün Faydaları

Konusu 'Şifalı Bitkiler' forumundadır ve CalviN tarafından 7 Ekim 2009 başlatılmıştır.

  1. CalviN Üye

    üzümün yararları
    Üzümün Faydaları
    ÜZÜM: Dünyanın en yaygın ve sevilen meyvelerinden biri olan üzüm, besin değerleri bakımından da oldukça zengindir. Bol miktarda B vitaminleri ile C vitamini içeren üzüm, E vitamini ile potasyum, kalsiyum, magnezyum, sodyum, fosfor, demir ve kükürt minerallerini de içinde barındırır.

    Üzümün Faydaları: Güçlü bir antioksidan olan üzüm kansere karşı koruyucudur. Vücuda ve beyne enerji ve kuvvet verir. Yorgunluğu giderir. İyileşmeyi hızlandırır. Unutkanlığa karşı faydalıdır. Sinirleri yatıştırır. Hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı giderir. Böbrekleri çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Kanı ve vücudu temizler. Bulantıları önler. Karaciğer ve dalak hastalıklarına, romatizma ve gastrit şikâyetlerine karşı etkilidir. Kan yapıcı bir besin olan üzüm kansızlara iyi gelir. Yüksek tansiyonu düşürür. Böbrek kumlarının ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Cildi güzelleştirir. Kuru üzüm damar sertliği ve yüksek tansiyona karşı faydalıdır.

    Üzüm Nasıl Kullanılır? Üzümün meyvesi ve yaprakları taze olarak kullanılır. Ayrıca, üzümün kurutulması ile kuru üzüm elde edilebileceği gibi üzüm pekmezi ve üzüm suyu da yapılabilir. Kuru üzüm çok iyi bir enerji ve besin kaynağıdır. Mide ve bağırsak yaralarına iyi gelir. Üzüm çekirdeği kuersetin adlı madde içerir. Kan yapıcı ve damar sağlığını koruyucu etkilere sahiptir. Bu nedenle, üzüm çekirdeği atılmamalı ve üzüm, çekirdeği ile birlikte yenmelidir.

Benzer konu başlıkları: Üzümün Faydaları
Forum Başlık Tarih
Şifalı Bitkiler Siyah Üzümün Faydaları Nelerdir 8 Aralık 2012
Şifalı Bitkiler Siyah Üzümün Faydaları 13 Temmuz 2013
Şifalı Bitkiler Kırmızı Üzümün Faydaları 2 Nisan 2012
Şifalı Bitkiler kara üzümün faydaları nelerdir 31 Temmuz 2010
Şifalı Bitkiler Kuru Üzümün Faydaları 7 Ekim 2009