Üzümlü Tatlı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 8 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Üzümlü Tatlı Tarifi

    Üzümlü Tatlı Tarifi ve Resimleri

    Üzümlü Tatlının Malzemeleri:
    4 yufka
    200 gram ceviz
    100 gram kuru üzüm
    1 kahve fincanı toz şeker
    1 yemek kaşığı tarçın
    3 adet elma
    2 kahve fincanı pudra şekeri
    Sıvıyağ

    [​IMG]

    Üzümlü Tatlının Yapılışı: Elmalar yıkanıp, ayıklanıp rendelenir, cevizler dövülür. Üzüm yıkanır, ayıklanır. Tarçın ve toz şeker de ilave edilerek malzeme iyice karıştırılır. Yufkalar 4-5 santim eninde (aşağı yukarı 4 parmak eninde) uzunlamasına kesilir. Hazırlanan malzemeden yufkaların içine birer kaşık konulur, üçgen şeklinde sarılır ve yağda kızartılır. Yağdan çıkarılan tatlılar kalın bir peçete üzerine alınarak fazla yağlarının peçete tarafından emilmesi sağlanır. Daha sonra bir servis tabağına alınarak üzerine pudra şekeri dökülüp servis edilir. Ilık olarak yenmesi tavsiye edilir.

    Afiyet olsun...

    alıntı