Üzümlü Rumeli Keki Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aderito tarafından 25 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Üzümlü Rumeli Keki Tarifi

    Üzümlü Rumeli Keki Malzemeleri

    1 su bardağı zeytinyağı
    2 adet yumurta
    1,5 bardak şeker
    3,5 su bardğı un
    1 kahve fincanı kuru üzüm
    1 kahve fincanı hindistan cevizi
    1 kahve fincanı çekilmiş antep fıstığı
    yarım su bardağı ılık süt
    1 adet limon kabuğu rendesi
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    40-45 adet küçük pasta kağıdı


    [​IMG]



    Üzümlü Rumeli Keki Hazırlanışı:

    Yumurta ile toz şekeri mikser ile iyice köpürene kadar çırpın. Yağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip birkaç dakika tahta kaşıkla karıştırın. Sonra ılık süt, üzüm, hindistan cevizi, çamfıstığı ve limon kabuğu rendesini karışıma ilave edip kek kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Kaşık kaşık pasta kağıtlarına veya yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-30 dk pişirin. Ben 175 derece fırında 1 saat pişirdim.

    Afiyet olsun…