Üzümlü Portakallı Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 11 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Üzümlü Portakallı Pilav nasıl yapılır
    Üzümlü Portakallı Pilav yapılışı


    Üzümlü Portakallı Pilav için gerekli malzemeler

    2 Su Bardağı Pirinç
    1 Su Bardağı Portakal Suyu
    1 Çay Bardağı Kuru Üzüm
    40 Gr Tereyağı
    1 Tutam Tuz

    [​IMG]

    Yapılışı

    Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün. Kuru üzümleri yıkayıp süzün.Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın.Et veya tavuk yemeğinin yanında sıcak olarak servis yapın.