Üzüm Şerbeti

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Ocak 2009 tarihinde açılan konu





  1. Birinci yol:

    Üzümün saplarını ayıklayıp akşamdan sıkarak bir kaba doldurulur ve üzerine kaynar su dökerek sabaha kadar bekletilir. Sabah güzelce ezilip süzgeçten süzüp bir bezden geçirilir biraz da şeker ilave edilir.İki gün bekletmek daha iyi olur

    İkinci yol:

    Akşamdan üzümler salkımıyla birlikte çukurca bir kapta çekirdekleri ezilmeyecek kadar ezilip sabaha kadar bekletilir. Sabahleyin su ile de ezilip posası atılır. Torba içine boşaltılır. Bir iki saat bekledikten sonra süzülen şırayı bir bezden süzülür ve şekeri ilave edilip içilir.

    Üçüncü yol:


    Üzüm taneleri saplarından ayrılır iyice yıkanır. İyice ezilen üzüm taneleri tencereye konur su ilave etmeden kaynatılır. Sıcakken fazla ezmeden süzülür. Sıcakken kavanoza koyup ağzı iyice kapatılırsa uzun süre dayanır. İçilmek istendiğinde ister böylece istenirse su ilave edilerek içilir.

    Kuru üzümden şerbet yapmak için:1 kg. kuru üzüm yıkanır, bir bardak şekerle 4 lt. suda 10 dakika kaynatılır. Süzülerek kavanozlara konur.