Üzüm Reçeli

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 29 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. Üzümün bol olduğu mevsimdeyiz.İşte sizlere kahvaltılarınız için lezzetli bir üzüm reçeli tarifi.

    [​IMG]


    500 gr şeker
    1 adet limon
    2.5 su bardağı su
    1 kg çekirdeksiz üzüm
    Yapılışı Üzümleri iyice yıkayıp, sularını süzün. Üzümleri salkımdan tane tane koparıp, ayırın. 500 gr şeker ile 2.5 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın.Şurup kıvamını bulduğunda üzümleri içine atın ve üzümler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın. Reçel kıvamını aldığına limon suyunu ilave edin ve karıştırın, 20-25 dakika kadar kaynatın.Reçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.Afiyet olsun...
     



  2. Cevap: Üzüm Reçeli

    Üzümün de reçeli olurmuymuş demiyorum oluyormuş:)
    Neyse biz üzümünü yiyip bağını sormayalım ellerine sağlık Blue farklı bir tat olsa gerek:f40:
     



  3. Cevap: Üzüm Reçeli

    Annem reçel üretme konusunda tam bir dahidir.:f40: Bu kış muz reçeli çalışmaları var. :)
    Ben de ondan duydum :f63:
     



  4. Cevap: Üzüm Reçeli

    Muz reçelinin detaylarını isterim eminim çok lezzetlidir..bilgilendirirsen sevinirim;)
     



  5. Cevap: Üzüm Reçeli

    bilgi için teşekkürler
     



  6. Cevap: Üzüm Reçeli

    Reçellerle pek aram yoktur ben almayayım sağol Blue'mmm:f196: