Üzüm Kompostosu Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 7 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. resimli Üzüm Kompostosu Tarifi
    Üzüm Kompostosu nasıl yapılır

    MALZEMELER

    2 su bardağı kuru üzüm (tercihen sarı çekirdeksiz üzüm)

    5 su bardağı su

    1 çay bardağı şeker

    Bu hoşaf tarifi 4 kişiliktir

    [​IMG]

    Üzüm Hoşafı Tarifi

    Üzümlerin sapını çöpünü ayıklayın. Üzerini örtecek kadar suda 5 dakika bekletip sudan çıkarın. Bir tencereye alın. 4 su bardağı su ilave edin. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısıp 15 dakika daha pişirin. Üzümler yumuşayınca şekerini ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. Kâse veya bardaklarda (isterseniz tanelerini süzerek) servis yapın.