üzüm hoşafi

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 20 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. --------------------------------------------------------------------------------

    ÜZÜM HOŞAFI
    1/2 kap kuru uzum, saplari ayiklanmis
    1 1/2 kap su
    1/4 kap seker
    3 veya 4 adet karanfil

    Kuru uzumleri yikayin ve uzerini ortecek kadar ilik su koyun. 1 saat kadar uzumlerin sismesi icin kenarda bekletin.

    Orta boy bir tencerede su ve sekeri kaynatin. Suzulmus uzumleri ve karanfilleri icine koyun, ocagi kisin. Asagi yukari 10-12 dakika kadar pisirin. Karanfilleri cikarip atin. Cukur bir kaseye bosaltin.

    Ilindiktan sonra buzdolabinda sogutun. Ikram edeceginiz zaman kucuk kaselere bosaltip pilav ile birlikte yemeklerin yaninda servis yapin