Üzüm Çekirdeği Yağı

'Kişisel Bakım' forumunda YAREN tarafından 25 Şubat 2009 tarihinde açılan konu


  1. Üzüm asmasının glikozca zengin olan meyvesidir. Birçok çeşidi vardır. Taze veya kuru halde yenir.
    Soğuk Pres: Isıl işlem olmaksızın mekanik yöntemle üretilmiştir.

    İçindekiler :Yüksek oranda E vitamini, flavonoid, linoleic asit ve procyanidins içeren üzüm çekirdeği güçlü bir antioksidandır.

    Faydaları : Kılcal damarları onararak, cilt kırışıklıklarını düzeltmekte, cilt sarkmasını engellemektedir. Antioksidan özelliği ile vücudu toksinlerden arındırarak cilde nemlilik kazandırmaktadır. Aynı zamanda toksinlerden arınan cilde taze ve diri bir görüntü vermektedir. Üzüm çekirdeği yağı tamamen doğal olduğundan, sentetik kozmetik ürünleri gibi karaciğere zarar vermemektedir.

    Kullanım Şekli : Dahilen 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak karıştırılıp içilir.

    Haricen cilde masaj olarak kullanılır.

    Eklem ağrılarında masaj olarak uygulanır.

    Salata soslarında, marinatlarda kullanılabilir.