Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Wish tarafından 13 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Üzüm Çekirdeği Yağı Yararları
    Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir
    Üzüm Çekirdeği yağı Nasıl Kullanılır

    Üzüm çekirdeği yağı linoleikasit ve oleik asit diye bilinen doymamış yağ asitleri bakımından zengindir.Üzüm çekirdeği yağının elde edilmesi öbür yağlara nazaran daha güçtür. Üzüm çekirdeği yaklaşık %10-12 oranında sabit yağ içerir. Üzümün türüne ve yetiştiği bölgenin iklim koşullarına göre bu oran değişkenlik gösterebilir.

    Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?

    Üzüm çekirdegi yağı içeriğindeki E vitamini ve omega 6 kolesterol sağlığı açısından faydalıdır.

    Üzüm çekirdegi yagı kızartma ve salatalarda da kullanılmaktadır. Yanma derecesi 250 derecedir. Zeytinyağının yanma sınırı ise 120 derecedir. Bu yüzden kızartma gibi yüksek dereceye ihtiyaç duyulan yemeklerde öncelikli olarak tercih edilmektedir.

    1 yemek kaşığı yaklaşık 120 kcal dır. Ancak pişirme esnasında diğer yağlardan daha az kullanıldığı için kilosuna dikkat edenler açısından tercih nedeni olabilir.

    Üzüm çekirdeği yağı cilt için koruyucu etkilerde bulunur. Değerli bir cilt bakım üründür. Üzüm çekirdeği yağının faydaları cilt kırışıklıklarını giderici ve cilt sarkmasını önleyicidir. Aromaterapi de masaj yağı olarak kullanılır.

    Üzüm çekirdegi yagı masaj yağı olarak, saç vücut el dudak kremlerinde ve güneş yanığı ürünlerinde kullanılır.

    Masaj olarak eklem ağrılarında kullanılması üzüm çekirdeği yağının bir diğer faydasıdır.

    Saç dökülmesini önleyici etkisi vardır.

    Üzüm çekirdeği yağı nasıl kullanılır?

    Dahili olarak yemeklerde salatalarda kullanıldığı gibi, günde 1-2 çay kaşığı almak şeklinde de tüketilebilir.

    Üzüm çekirdeği yağı kapsül olarak da satılmaktadır. Günde 1 kapsül alınır.

    Harici olarak masaj yağı şeklinde kullanılır.

    Üzüm çekirdeği yağı alırken katkı ve koruyucu madde içermeyen ürünleri tercih edin.

    Üzüm çekirdek yağı ‘nın kokusu ve rengi, iklim koşulları, yetiştiği toprağın özelliğine ve kurutulma şartlarına göre farklılık gösterebilir.