Urfa Katmeri Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 10 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Urfa Katmeri Tarifi Resimli
    Resimli Urfa Katmeri Tarifi,
    Urfa Katmeri Tarifi
    [​IMG]
    Malzemeler
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    5 su bardağı un
    yeterince su
    tuz

    içi için:
    1/2 paket margarin
    3 çorba kaşığı tahin

    YAPILIŞI
    5 su bardağı unu genişce bir kaba alın. Una bir tutam tuz ilave edin. Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvıyağ ilave edin. Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğurun. Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirin. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayın. İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açın.

    Tahin ve erittiğiniz margarini, hazırladığınız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalın. Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi sarın. Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürün. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayın. Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletin.

    Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açın. Bütün rulolar bitene dek devam edin. Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapın.