Un helvası yapılışı

'Soru Cevap' forumunda Misafir tarafından 13 Nisan 2011 tarihinde açılan konu


  1. un helvasını cıcek yag koysak nasıl olur bıde ne kadar koymak lazım
     



  2. Cevap: Un helvası yapılışı

    Un Helvası Gerekli Malzemeler

    2 Su bardağı un,
    2 Su bardağı süt veya su,
    2 Su bardağı toz şeker, 1,5 Küçük paket margarin (190 gr.), 2 Çorba kaşığı çam fıstığı.

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    1.Bir küçük paket yağ ile unu ağır ateşte kavurunuz,
    2.Fıstıkları ilâve ederek 8-10 dakika daha karıştırınız,
    3.Sütü veya suyu şekerle kaynatınız, kalan yarım paket margarini içine ilâve ediniz,
    4.Ateş üzerinde karıştırarak şekerli sütü kaynar olarak kavrulmuş unun üzerine dökünüz. Karıştırarak pişiriniz,
    5.Suyunu çekince ateşten alınız,
    6.Kaşıkla koparıp servis tabağına diziniz.