Un Helvası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 22 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Un Helvası Tarifi


    Resimli Un Helvası Tarifi

    Malzemeler

    - 5 kahve fincanı un
    - 2.5 kahve fincanı tereyağ
    - 4 kahve fincanı toz şeker
    - 5 bardak su

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Tencereye tereyağını koyunuz. Hafif kızınca, elenmiş unu da katıp, devamlı karıştırarak unu, esmer bir renk alıncaya kadar 30-40 dakika hafif ateşte kavurunuz. Bu arada, bir başka tencereye suyla şekeri koyunuz. Bir taşım kaynatarak şurubu hazırlayınız. Un esmerleşince üzerine şurubu dökünüz. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp helvayı çok hafif ateşte demlenmeye bırakınız. Sonra ateşten indirip bir saat kadar dinlendiriniz. Sonra kaşık kaşık alıp aynı şekli bozmadan tabağa boşaltınız. Üstünü tarçınla süsleyip, servis yapınız. Afiyet olsun