Uludağ Pasta Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 14 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Uludağ Pasta nasıl yapılır
    Uludağ Pastası Tarifi

    Uludağ Pastası


    Malzemeler
    • 5 adet yumurta
    • 1 kg. kestane
    • 5 çorba kaşığı tozşeker
    • 300 gr. tozşeker
    • 5 çorba kaşığı un
    • Vanilya
    • 1-2 adet portakal kabuğu
    • Kremşanti taklidi malzemeleri rendesi
    • hazır kremşanti
    • 100 gr. yeşil fıstık

    [​IMG]

    Yapılışı

    5 yumurtadan bir pandispanya hamuru hazırlayınız.
    15-20 cm. çapındaki yuvarlak bir pasta kalıbına hamuru koyunuz.
    Isıtılmış orta ısılı bir fırında pastayı pişiriniz.
    Kontrolünüzü yapıp, fırından alınız.
    Kalıptan çıkarıp, yuvarlak bir servis tabağına koyunuz.
    Kestane püresini, kestane püreli ruloda olduğu gibi hazırlayınız.
    Hazırlanan kestane püresini ya elekten veya püre makinesinden servis tabağındaki pastanın üzerine geçiriniz.
    Kestane püresini (kubbe-tepe) şeklinde geçirmeye dikkat ediniz.
    Kestanelerin üzerini hazırladığınız kremşanti taklidiyle kestane gözükmeyecek şekilde kapatınız. (Kremşanti taklidi hazırlanınca ucuna geniş huni geçirilmiş torbaya doldurup,, kestanelerin üzerine torbadan yukarıdan aşağıya doğru sıkarak kolayca kapatabilirsiniz.)

    Varsa portakal kabuğu şekerlemesi, yoksa portakal kabuklarıyla pastanın üzerine kayak evleri, kayakçılar vb. yapıp, fıstıkla da çam ağaçları yapıp, pastaya Uludağ manzarası veriniz.
    Tabağın kenarlarını temizleyip, servis yapınız.

    alıntı