uçak hostesi ve host olmanın şartları

Konusu 'Soru Sor Cevap bul' forumundadır ve Elfida tarafından 22 Aralık 2010 başlatılmıştır.

  1. Elfida

    Elfida Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.521

    uçak hostesi ve host olmanın şartları


    Ön Koşullar
    - T.C. uyruklu olmak.
    - En az lise veya dengi okul mezunu olmak. (Yurtdışında eğitim görmüş adaylar için denklik belgesi ibraz edilmesi zorunludur.)
    - İyi derecede İngilizce bilmek.
    - THY A.O.’nın öngördüğü ilde ikamet etmeyi kabul etmek.
    - 01.01.1980 ile 31.12.1989 tarihleri arası doğumlu olmak.
    - Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak. (Taksirli trafik suçları hariç)
    - 01.08.2008 – 01.08.2009 tarihleri arasında THY A.O.’ nın herhangi bir Kabin Memuru ilanına başvuruda bulunmamış olmak.
    NOT: ERKEK ADAYLARIN BAŞVURULARI KABUL EDİLMEYECEKTİR.

    Sağlık ve Fiziki Koşullar

    - 160-180 cm.arası boya sahip olmak.
    - Boy ve kilo arasında uygun farklılıkta olmak. (Ölçümler THY tarafından veya THY’nın belirleyeceği kurum/kuruluşlarca yapılacaktır.)
    - Sağlık durumu uçuşa müsait olmak. (THY’nin yönlendireceği sağlık kurumlarından sağlık durumunun uçuşa uygun olduğuna dair rapor almak.)
    - Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik, sicil yetersizliği ve sağlık nedeniyle ayrılmamış olmak.

    Başvuru Şekli ve İzlenecek Yol
    - Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet üzerinden başvurmaları gerekmektedir. İnternet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir.
    - Adaylara, başvurularını eksiksiz olarak tamamlayıp onayladıktan sonra sistem tarafından aday numarası ve şifre verilecektir. Adayların, alım süreci boyunca katılacakları tüm aşamalara ait bilgi ve sonuçları bu aday numarası ve şifre ile takip etmeleri gerekecektir. Bu nedenle söz konusu aday numarası ve şifrenin özenle korunması gerekmektedir.
    - Başvuruda bulunan ve gerekli şartları taşıyan adaylara elektronik ortam üzerinden önkayıt tarihi ve yeri bildirilecektir.
    - Adayların, önkayıt için belirtilecek yere yine belirtilecek tarihte;
    o 2 adet fotoğraf,
    o nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,
    o En az lise veya dengi okula ait diploma aslı ve noter onaylı sureti (eğitimini yurtdışında tamamlayan adaylar için denklik belgesinin aslı ve noter onaylı sureti)
    ile şahsen gelmeleri gerekmektedir.
    - İlan, yeterli sayıda başvuru alınana kadar yayında kalacaktır.
    - Daha önce herhangi bir şekilde yapılmış tüm başvurular geçersizdir.