Üç Katlı Limonlu Bar

'Damak Keyfi' forumunda SümbüL tarafından 14 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Malzemeler
    yarım su bardağı oda sıcaklığında margarin / tereyağı
    1/4 su bardağı pudra şekeri
    1 çay kaşığı vanilya
    1 su bardağı un


    krem peynir dolgusu
    225gr labne peyniri
    1,5 su bardağı pudra şekeri
    1 adet büyük boy yumurta
    2 çay kaşığı limon suyu



    limonlu kat için:


    4 adet büyük boy yumurtanın sarısı
    1 yemek kaşığı mısır nişastası
    bir su bardağının dörtte üçü kadar toz şeker
    bir su bardağının dörtte üçü kadar su
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    2 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin / tereyağı

    [/SIZE]

    Hazırlanması:

    [/COLOR]

    1. oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini mikserle yüksek hızda karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Unu ilave ettikten sonra düşük hızda malzemeler özleşene dek karıştırın. Hamuru 20x20cm ebatlarında yağlanmış bir kalıba, elinizle düzleştirerek, yayın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra çatalla üzerinde delikler açın. Orta hararetli fırında yarım saat pişirin.

    2. Hamur pişerken krem peynirli dolguyu hazırlayın. Krem peyniri ve 1,5 su bardağı pudra şekerini karıştırın. Yumurtayı ve limon suyunu ekleyin. Orta hızlı mikserle krema kıvamına gelene dek karıştırın. Kabın üzerini folyo ile kapatıp buzdolabında bekletin.

    3.Limonlu kat için yumurta sarılarını, mısır nişastasını ve toz şekeri ateşe dayanıklı cam bir kapta karıştırın. Kabı kısık ateşin üzerine oturtun. Yavaş yavaş karıştırarak su ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Ateşi biraz yükselterek krema kıvamına gelene dek pişirin. Kabı ateşin üzerinden indirin. Rendelenmiş limon kabuğu ve 2 yemek kaşığı yağı ekleyin. İyice karıştırın. 10 dakika soğumaya bırakın.

    4.Fırından çıkardığınız hamuru ılınması için bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz krem peynirli dolguyu bir spatula yardımıyla hamurun üzerine yayın. Onun üzerine limonlu karışımı yayın. Orta hararetli fırında limonlu karışımın üzeri altın rengi gibi olana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin. Sonra 1 saat buzdolabında bekletin. Üzerine pudra şekeri serpip, dikdörtgen şekilde dilimleyerek servis yapın.



    AFİYET OLSUN... ;)
     



  2. Cevap: Üç Katlı Limonlu Bar

    Tereyağı olmadığı sürece güzel olabilir.:f40: Teşekkürler Sümbül.