Üç Kat Kadayıf Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 27 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Üç Katlı Kadayıf Tarifi

    3 Katlı Kadayıf nasıl yapılır

    Üç Kat kadayıf için gerekli olan malzemeler

    200 gr.tel kadayıf
    yarım çay b.sıvıyağ
    1 su b.yeşil fıstık

    Muhallebisi için:
    4 su b.süt
    1 çorba k.nişasta
    1 su b.toz şeker
    1 çorba k.un
    1 çorba k.kakao

    Üzeri için:
    1 su b.süt
    5 çorba k.toz şanti

    Şerbeti için:
    2 su b.toz şeker
    1.5 su b.su
    çikolata sos

    [​IMG]

    Üç Kat Kadayıf Yapılışı

    Tel kadayıflar ince doğranarak didiklenir. Sıvıyağ ile harmanlandıktan sonra yarısı tepsinin altına yayılır. Daha sonra üzerine yeşil fıstık serpilir. Kalan kadayıflar da üzerine yayılarak üstüne bastırılarak sıkıştırılır. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Diğer taraftan şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır.

    Bu arada muhallebisi hazırlanır. Bunun için tencereye süt, nişasta, un ve kakao eklenerek karıştırılarak pişirilir. Fırından çıkarılan kadayıfın ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür. Şerbetini çektikten sonra hazırlanan muhallebi de üzerine yayılarak soğumaya bırakılır. İyice soğuyunca krem şanti, çikolata sos ve yeşil fıstık ile süslenerek buzdolabında iyice soğuyuncaya kadar bekletilir.

    Bütün bu işlemlerin ardından tatlınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Alıntı