Tuzlu Çubuk Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 9 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu



  1. Tuzlu Çubuk Tarifi Resimli
    Tuzlu Çubuk Tarifi
    Resimli Tuzlu Çubuk Tarifi Resimli

    [​IMG]
    Malzemeler

    2,5 bardak un,

    1 paket margarin,

    1 fincan su,

    yarım kaşık tuz,

    1 yumurta.

    Üstü için:

    2 yumurta,

    yarım kaşık tuz.

    YAPILIŞI:

    Un, hamur tahtasına elenir. Ortası “havuz” gibi açılır.

    İçine 1 yumurtanın sarısı, margarin ve tuz konur. Üzerine 1 fincan soğuk su dökülüp, iyice yoğrulur.

    Serin bir yerde 2 saat dinlendirildikten sonra 10 eşit parçaya bölünür.

    Her parçaların üzerine; önce bir, sonra iki avuçla bastırmak ve ovalamak suretiyle, serçe parmağının yarısı inceliğinde ve el uzunluğunda şekil verilir.

    Hafif ıslatılmış tepsiye dizilir.

    Üzerlerine, 2 yumurtanın çırpılmış sarıları sürülür ve azıcık tuz serpilir.

    Önceden ısıtılmış, orta hararetli fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.

    İstenilen uzunlukta kesilip servis yapılır.