Tuzda Levrek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 23 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Tuzda Levrek Tarifi
    Tuzda levrek nasıl yapılır
    Tuzda levrek malzemeleri

    Malzemeler
    1kg'lık levrek
    Kaya tuzu
    Yumurta akı
    Karabiber

    [​IMG]

    Tuzda Levrek Tarifi:
    Kaya tuzuna, iki yumurtanın akını ilave ederek hamur kıvamına gelinceye kadar su ilave ederek karıştırıyoruz. Sadece içi temizlenmiş olan 1 kg.lık levreğin içine beş-altı karabiber tanesini yerleştirdikten sonra, hamur halindeki tuz karışımını balık hava almayacak şekilde üzerine kalın bir tabaka halinde yapıştırdıktan sonra tepsiye yerleştirip fırına atıyoruz. Orta sıcaklıkta 30 dakika kadar pişmeden sonra balık hazır.
     



  2. Cevap: Tuzda Levrek Tarifi Resimli

    levreğin en güzel hali

    unutmadan levrek piştikten sonra taş gibi olan tuzu kırmak için çekiç gerekebilir :)