Turşunun Büyüsü Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 22 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Turşunun Büyüsü Tarifi ,


    MALZEMELER
    havuç
    lahana
    sivri biber
    domates
    salatalık
    patlıcan
    dolmalık biber
    %4 kaya tuzu
    üzüm sirkesi
    su

    [​IMG]

    YAPILIŞI
    Patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur. Havuç , lahana, salatalik, sivri biber yıkandıktan sonra ince ve minik parçalar halinde doğranır. İç patlıcanlarda minik parçalar halinde doğrandıktan sonra bütün malzemeler harmanlanır. Oyulmuş patlıcan ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçaları ile ağızları kapatılmak sureti ile kavanoza dizilir. Üzerine kaya tuzu, su ve sirke karıştırılarak hazırlanmış turşu ayarı dökülerek beklemeye alınır. Eğer turşunuzun parlaklığını kaybetmesini istemiyorsanız karanlık ve serin biryerde muhafaza altına almanız gerekir. Eğer az da olsa ışık görüyorsa siyah bir poşet içerisine yerleştirin.