Turşu Suyunun Hazırlanması Turşu Suyu Tarifi

'Zaman Tüneli' forumunda Yasemin tarafından 25 Şubat 2013 tarihinde açılan konu


  1. Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır Turşu Suyu Tarifi



    Turşu kurmak için herşeyden önce suyunu çok iyi ayarlamak gerekiyor bu şekilde kurulan Turşu daha iyi ve lezzetli olur erimez daha uzun ömürlü olur.Ayrıca iyi bir turşu yapabilmek için salamuradaki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekmektedir.Suyu iyi ayarlayamassanız turşu ya yenemeyecek kadar tuzlu, ya da az tuzlu olur böyle olunca turşunuzun hiç bir özelliği kalmaz lezzetsiz olur.

    80 gr. tuz 1 litre suda eritilir. Eger bir litreden fazla salamura gerekli ise, suyun her litresi için 80 gr tuz hesaplanır.Eğer tuz tartamıyorsanız %8 tuzlu su, pratik olarak şunu yapabilirsiniz. Suyun her litresi için 5 yemek kaşığı silme tuz hesap edilir.Eğer istenirse, turşuya, salamuranın %10’u oranında sirke ilave etmek isterseniz hiç bir sakıncası yoktur.Kısacası turşunuza 5 litre su koyduysanız yarım litre sirke ilave edebilirsiniz daha lezzetli olacağına hiç şüpheniz olmasın.