Turşu Kavurması,Turşu Kavurması Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 7 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. Taze Fasulye Turşusu Kavurması
    Yurşu Kavurması Nasıl Yapılır
    Turşu Nasıl Kavrulur


    Karadeniz yöresine ait bir tatdır. Karadenizliler genelde fasülye turşusunu sırf kavurma yapmak için kurarlar.

    [​IMG]

    Malzemeler

    * Çorba kâsesini dolduracak kadar fasulye turşusu
    * 1 adet orta boy soğan
    * 1 diş sarımsak
    * 1 yemek kaşığı tereyağı

    Hazırlanışı


    1. Fasulye turşusunu suyun içinde 15 dakika bekletip tuzunu alıyoruz.
    2. Sürenin sonunda turşuyu iyice süzdürüyoruz.Küçük küçük doğruyoruz.
    3. Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz.
    4. Tavaya tereyağını alıp kızdırıyoruz.
    5. Soğanları tavaya ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz.
    6. Fasulyeyi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
    7. Sarımsağın kabuğunu soyup rendeliyoruz ve tavaya ilave ediyoruz.
    8. Arada bir karıştırıp orta dereceli ateşte 5 dakika kavuruyoruz.yanına biraz pul biber de yakışır.
    9. Ateşi kapatıp tavayı ocaktan indiriyoruz, iyi demlenmiş çayla servis yapıyoruz.
     



  2. Cevap: Turşu Kavurması,Turşu Kavurması Tarifi

    Evet biliyorum bu tarifi.Sinop'lu bir arkadaşımın ellerinden yemiştim çayın yanında.;)