Türkmen Pilavı

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 28 Eylül 2010 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    MALZEMELER

    2 bardak pirinç

    1/2 kg kuzu kuşbaşı

    1 kase fındık

    2 adet patlıcan

    3 adet domates

    2 adet soğan

    1 su bardağı sıvı yağ

    2 bardak et suyu

    Karabiber, tuz

    YAPILIŞI

    Etimiz kısık ateşte kendi suyu ile pişirilir ve kavrulur. Pirincimiz 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir ve süzülür. Az sıvı yağda kavrulur ve et suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Pilavımız demlenirken patlıcan, domates ve soğanlar dilimlenerek kızartılır. Derince bir kabın içine sırayla etler fındıklarla beraber dip kısma ve diğer malzemeler sıralanarak yerleştirilir. Geniş bir tabağa ters çevrilerek servis edilir.
     



  2. Cevap: Türkmen Pilavı

    Burada ne var böyle.Çok severim.:f40:

    Bu pilav Ortaasya'da çok meşhur Buhara pilavı deniyor.Ben ilk adını Buhara pilavı olarak duymuştum.Bunun özel bir pirinci var.Ortaasya'dan gelen o özel pirinçle ve gerçek bir Ortaasya'lının ellerinden yemiştim.Sevgili Hocam Erkan Türkmen... :f118:Çok güzel yapardı.Fakat bir eksiği var bunun havuç :f40: bir de karabiberi tane olarak atarsanız pilavın içine daha hoş bir aroması oluyor.

    Bazı yerlerde Acem pilavıda deniyormuş.Teşekkürler Pardus bana güzel günleri hatırlattın.;)
     



  3. Cevap: Türkmen Pilavı

    Pirinçleri sıcak suda bekletmek pilavın renginide güzelleştiriyor. Pek bana uygun bir pilav değil ama yinede teşekkürler Pardus