Türkmen Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 9 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Türkmen Pilavı Tarifi Resimli
    Türkmen Pilavı Tarifi


    Türkmen Pilavı Malzemeleri:
    1 kg kuşbaşı kuzu eti
    1 kg pirinç
    2,5 litre su (pirincinize göre değişebilir)
    250 gr kuru üzüm
    250 gr kuru kayısı
    1 kg domates
    1 kg havuç
    5 diş sarımsak
    4 baş soğan
    Sıvıyağ
    Tuz

    [​IMG]


    Türkmen Pilavının Yapılışı: Soğanları soyun, ince ince kıyın. Havuçları soyun, parmak kalınlığında ve 3-4 cm. uzunluğunda kesip bir kenara bırakın. Domatesleri yıkayın, ufak ufak doğrayın. Bir çevirdikten sonra domatesleri ilave edin. Sebzeleri ezmemeye çalışarak tekrar domatesler eriyinceye kadar karıştırarak kavurun. Kaynamış suyu ve tuzu tencereye ilave edin. Kapağını kapatıp 25 dakika pişmeye bırakın. Pirinçleri yıkayın ve kaynayan sebzelere ilave edin. Yıkanmış kuru kayısı ve kuru üzümleri bütün olarak atın. Bir kere karıştırıp, kapağını kapatın ve 25 dakika pişirin. Piştikten sonra dinlenmeye bırakın. Daha sonra kevgirle altüst edip sıcak sıcak servis yapın.
    Sarımsakları soyup ikiye bölün. Tencereye sıvıyağı koyun, kızdırın. Etleri içine atın ve kevgirle karıştırarak pembeleşinceye kadar 5 dakika kavurun. Soğanları ilave edin birlikte tekrar 5 dakika kadar çevirin ve havuçları ekleyin. Tekrar karıştırıp, havuçlar biraz sararınca, sarımsakları atın.



    alıntı