Türklerin Mutfak Kültürü

'Genel Türk Tarihi' forumunda Aysell tarafından 21 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Türk Mutfak Kültürü

    Türk Mutfağı Hakkında bilgi

    Türk mutfağı çeşitzenginliğiyle dikkat çekmektedir. Türk mutfağı Osmanlı mutfağını miras alır. Osmanlılar kendilerine özgü pişirme teknikleriyle etkilendikleri mutfakların lezzetlerini birleştirmişlerdir. Kısaca ifade edecek olursak Orta Asya ve Anadolu topraklarının sundugu ürünlerdeki çesitlilik, uzun bir tarihsel süreç boyunca birbirinden farklı birçok kültürle yaşanan etkileşim, Selçuklu ve Osmanlı gibi imparatorlukların saraylarında gelişen yeni tatlar, mutfak kültürümüzün yeni yapısını kazanmasında rol oynamıştır. Tamamı alındığında, Türk mutfağı homojen değildir. Bir taraftan ortak Türk yemekleri ülkenin boydan boya ucunda bulunabilirken, ayrıca bölgeye özgü yemekler de vardır. Türk Mutfağı; pekmez, yoğurt, bulgur vb. gibi kendine özgü sağlıklı yiyecek türlerini de ortaya çıkarmıştır.