Türkiyede yetiştirilen Baklagillerin yıllara göre üretim miktarları

'Sözel Dersler' forumunda HazaN tarafından 17 Mart 2011 tarihinde açılan konu


  1. Türkiye de yetiştirilen baklagilin yıllara göre üretim miktarlarındaki değişmeler

    BAKLAGİLLER:

    Baklagiller (Nohut, Mercimek, Fasulye, Bakla, Bezelye), dengeli ve sağlıklı beslenmek için insan sağlığına, ekildiği tarım topraklarına verdiği azot ile toprak verimliliğine katkısı olan, uzun yıllar saklama imkanı olan ürünlerdir.

    [​IMG]

    1950 lerden sonra üretim miktarında katlamalı artışlar olmuştur. Üretim miktarları istikrarlı değil, üretimdeki dalgalanma kuru tarım yöntemleriyle üretim yapılması ve baklagillere ayrılan tarım alanları miktarının yıllara göre değişmesi temel etken olmuştur.