Türkistan Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 9 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Türkistan Pilavı nasıl yapılır
    Türkistan Pilavı hazırlanışı



    Türkistan Pilavı malzemeleri:

    3 bardak pirinç
    1 kg tamamen yağı temizlenmiş kuzu kuşbaşı
    2 adet havuç
    1 büyük soğan
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı karabiber
    1 çorba kaşığı tuz

    Türkistan Pilavı yapımı:

    Pirinç ılık ve tuzlu su ile ıslatılır. Etler 2 çorba kaşığı yağ ve 1 bardak su ile orta dereceli ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir. Suyu çekince etler 7-8 dakika hafif kavrulur, soğanlar piyaz (ay ay) doğranır.
    Havuçlar kibrit çöpü şeklinde doğranıp soğanlarla birlikte sıvı yağda kavrulur. Pirincin suyu süzülür, soğan ve havuçlarla 10 dakika kavrulur. En son kavrulmuş etler karabiber ve tuz eklenir. Pilavın suyu koyularak 15 dakika kısık ateşte hiç karıştırılmadan pişirilir. 15 dakika demlenmeye bırakılır ve sıcak servis yapılır.

    Afiyet olsun...


    [​IMG]