Turk Yemek Kulturu Ve Mutfagi

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 7 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Türk Yemek Kültürü
    Zengin Türk Mutfağı
    Türk Yemekleri

    Türk mutfağıTurk Yemek Kulturu Ve Mutfagi Osmanlı'nın mutfağını miras almaktadır. Osmanlı muftağı da TürkiTurk Yemek Kulturu Ve Mutfagi ArapTurk Yemek Kulturu Ve Mutfagi YunanTurk Yemek Kulturu Ve Mutfagi Ermenistan ve Pers mutfaklarının birleşimi ve saflaştırılması olarak tanımlanabilir. Türk mutfağı ayrıca Batı Avrupa mutfağından olduğu kadar bu mutfaklardan ve diğer komşu mutfaklardan etkilendi. OsmanlılarTurk Yemek Kulturu Ve Mutfagi Orta Asya'dan Yoğurt gibi geleneksel Türki unsurlarıTurk Yemek Kulturu Ve Mutfagi kendi ülkelerindeki çeşitli yemek pişirme geleneklerini ile etkilendikleri Orta Doğu mutfağıyla birleştirdiler. Osmanlı İmparatorluğuTurk Yemek Kulturu Ve Mutfagi gerçekten koskocaman bir teknik özellik dizisi yarattı. Bu durum Osmanlı İmparatorluğu'nun Osmanlı yemeklerinden küçük parçalar ve örnekler içerdiği çeşitli bölgelerinde gözlemlenebilir.

    Tamamı alındığında Türk mutfağı homojen değildir. Bir taraftan ortak Türk yemekleri ülkenin boydan boya ucunda bulunabilirkenTurk Yemek Kulturu Ve Mutfagi ayrıca bölgeye özgü yemekler de vardır. KaradenizUrfaTurk Yemek Kulturu Ve Mutfagi Gaziantep ve Adana kebaplarıTurk Yemek Kulturu Ve Mutfagi mezeleri ve hamurişine dayalı tatlıları; baklavaTurk Yemek Kulturu Ve Mutfagi kadayıf ve künefe ile. Özellikle Türkiye'nin batı kısmında zeytin ağacı bolbol yetiştirilir. Zeytin yağıTurk Yemek Kulturu Ve Mutfagi yağlar içinde pişirme işlerinde en çok kullanılandır. Ege BölgesiTurk Yemek Kulturu Ve Mutfagi Marmara Bölgesi ve Akdeniz BölgesiAkdeniz Bölgesi temel özelliklerini gösterir. Orta AnadoluTurk Yemek Kulturu Ve Mutfagi kendine özgü keşkek (kashkak)Turk Yemek Kulturu Ve Mutfagi mantı (özellikle Kayseri) ve gözleme gibi hamurlu yemekleriyle meşhurdur.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]