Türk Lokumlu Kurabiye Tarifi

'Kısa Bilgiler' forumunda Masal tarafından 31 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Türk Lokumlu Kurabiye Nasıl Yapılır


    Lokumlu Kurabiye Tarifi


    Geçen gün yaptığım bir kurabiye tarifini sizinle paylaşmak istedim. Oldukça basit ve hafif bir kurabiye. Şimdiden afiyet olsun...


    Türk Lokumlu Kurabiye İçin Malzemeler:

    Yarım paket sana yağı ve 3 yemek kaşığı tereyağı

    (Sadece tereyağı kurabiyelerde ağır olduğu için yarım paket sana yağı kullandım.)

    2 adet yumurta

    1 paket kabartma tozu

    1 paket vanilya

    5 yemek kaşığı nişasta

    5 yemek kaşığı pudra şekeri

    15 adet güllü türk lokumu (isterseniz sade de kullanabilirsiniz.)

    Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Göz kararı un


    Türk Lokumlu Kurabiye Yapılışı


    - İlk önce lokumları hazırlayın. 1 tane lokumu 3'er parçalar halinde keserek küçük parçalar elde ettim. Tüm lokumları bu şekilde küçültüp bir tabağa alın.

    - Önceden çıkardığınız sana yağı ve tereyağını geniş bir kaba alın. İçine pudra şekeri, yumurta, kabartma tozu, vanilya, nişasta ve unu koyup kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun.

    - Hamurunuz hazır olduktan sonra küçük parçalar alın elinizde hamuru açın, içine bir parça lokumu koyup kapatın ve yuvarlayın.

    - Bu şekilde tüm hamuru bitirdikten sonra 180 derecelik fırına kurabiyelerinizi pişmeye bırakabilirsiniz.

    (Ilık servis yapmanızı öneriyorum. Çünkü sıcakta kurabiyelerin içerisindeki lokumlar eriyor, ısırıldığı zaman pembe renkli lokum akıyor tadı kadar görüntüsü de muhteşem oluyor ) :f40:

    Afiyet Olsun... :f196: