TuLuMBa TaTLıSı

'Damak Keyfi' forumunda Hardy34 tarafından 24 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. Tulumba Tatlısı (6 Kişilik)

    Malzemeler:
    1 çorba kaşığı tereyağı
    5 kahve fincanı su
    5 kahve fincanı un
    4 adet yumurta
    Bir tutam tuz
    Kızartmak için: Sıvıyağ
    Şerbeti için :
    2 su bardağı su
    500 gram tozşeker
    1 çorba kaşığı limon suyu



    HAZIRLANIŞI :
    Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın. Biriki taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
    Tereyağı ve suyu tencereye alın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp soğutun. Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin. Elinizle yoğurun. Sıkma torbasına doldurun. Sıvıyağı hafifçe kızdırın.
    Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın. Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika bekletin. Servis tabağına alın.