Tropikal Reçel Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 2 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Tropikal Reçel Tarifi Resimli
    Tropikal Reçel Tarifi
    Tropikal Reçel


    [​IMG]

    Tropikal Reçel


    Malzemeler:
    * 1 papaya (yaklaşık 300 gr)
    * 1 küçük ananas (yaklaşık 300 gr)
    * Yarım kavun (yaklaşık 500 gr)
    * 2 limonunun suyu ve rendelenmiş kabuğu
    * 150 gr esmer toz şeker
    * 500 gr reçel şekeri
    * 5 çorba kaşığı rom


    Hazırlanması:

    * Tüm meyvelerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra minik minik doğrayın. Toplam ağırlık yaklaşık 900 gr olmalı.
    * Meyve karışımını limon suyu ve kabukları, şeker, reçel şekeri ve romla karıştırın.
    * Karıştırarak, reçel şekeri paketinin üzerindeki tarife göre 3-4 dakika kaynatın. Üstte biriken köpüğü alın.
    * Reçeli kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın. Ters çevirerek 5 dakika temiz bir mutfak örtüsü veya havlunun üzerinde bekletin.