Trabzonun Yemekleri

'Türkiye Coğrafyası' forumunda YAREN tarafından 8 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. Trabzonun Yemekleri nelerdir,Trabzon Yemekleri,trabzonun yemek kültürü,trabzon'un ünlü yemekleri

    TRABZON YÖRESEL YEMEKLERİ

    Mısır Çorbası, Lahana Çorbası, Etli Lahana Sarması, Kara Lahana Yemeği, Trabzon Döneri, Hamsili Pilav, Hamsi Kuşu, Hamsili Kaygana, Kuymak, Akçaabat Köftesi, Trabzon Peynirlisi, Trabzon Burmalısı..

    HAMSİ:
    Geleneksel yöre mutfağı hamsiden yapılan yemeklerin çoğunlukta olduğu bir mutfaktır. Karadeniz'de hamsinin mkültürel bir önemi vardır. Ayrıca dünyada ilk kez adına türkü yazılan balık türüdür

    PİDE:
    Kıymalı ve peynirlsi yapılan ünlü Trabzon Pidesi özellikle kış aylarında hafta sonu kahvaltılarının değişmeyen yiyeceği arasındadır

    VAKFIKEBİR EKMEĞİ:
    Taş fırında pişirilen Vakfıkebir Ekmeği uzun süre taze kalışı ve büyüklüğü ile ünlü bir Trabzon Ekmeğidir.

    AKÇAABAT KÖFTESİ:
    Hazırlanışı itibarıyle farklı bir lezzet sunan Akçaabat köftesinin mahalli yemekler arasında özel bir yeri vardır.