Trabzon Hurmasının Reçeli

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 7 Mart 2013 tarihinde açılan konu


  1. Trabzon Hurması Reçeli Tarifi


    Sevgili bayanlar Trabzon Hurmasının Reçel tarifini sunacağız sizlere kimbilir bir çoğunuz belki ilk defa duyacaksınız bu reçel tarifini ama nefis olacağının garantisini verebiliriz.

    [​IMG]


    Trabzon Hurması Reçeli İçin Malzemeler


    -3 adet olgun Trabzon hurması
    -1 su bardağı toz şeker
    -2, 3 damla limon suyu

    [​IMG]

    Trabzon Hurması Reçeli Yapılışı


    Hemen reçelimiizn tarifine geçiyoruz bayanlar Ayıklayıp, yıkayıp, kabuklarını soyduğunuz hurmaların çekirdekleri çıkarıyın ve blender ile püre haline getirin.Başka Bir kaba alınan püre şeklindeki hurmaya şeker ilave edin ve kaynatın kesinlikle su koyulmaz.Kaynamaya başlayıp kıvama gelince 2, 3 damla limon suyu ilave edilir ve bir iki taşım daha kaynatın Daha sonra Altı kapatın.Kavanozlara alın ve soğuması bekletin. Soğuyunca ağızları kapatın. İstenirse tencerede soğutulup kavanozlara albilirsiniz...Afiyet olsun