Topalak Çorbası Tarifi-Konya Yöresi

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Ezlem tarafından 19 Mayıs 2011 başlatılmıştır.

  1. Ezlem Üye

    Topalak Çorbası Tarifi,Topalak Çorbası nasıl yapılır,Topalak nasıl yapılır,Topalak tarifi,topalak yemeğikonya yemekleri

    Topalak Çorbası Malzemeler:
    [​IMG]
    250 gr kıyma
    2 çorba kaşığı ince bulgur
    2 su bardağı haşlanmış nohut(isteğe bağlı koymayabilirsiniz)
    3 adet soğan
    2 çorba kaşığı un
    1 yumurta
    2 çorba kaşığı salça
    1 çorba kaşığı tereyağ
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 çorba kaşığı un tepsiyi unlamak için
    8-10 su bardağı su
    1 limon suyu
    1 çay kaşığı karabiber
    Yarım çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı pulbiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Topalak Çorbası Yapılışı:
    Kıyma, tuz, bulgur, baharatlar, yumurta, 2 çorba kaşığı un, ve rendelediğiniz 2 adet soğanı birlikte yoğurarak köfte harcını hazırlayın.Bu karışımdan küçük parçalar kopararak misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.Bir tencerede ince doğradığınız soğanı yağla birlikte kavurun.Salçayı ekleyin az daha kavurduktan sonra suyunu ekleyin ve 5 dakika kaynatın.Kaynayan sosa haşlanmış nohutla birlikte hazırladığınız misket köfteleri atın.Hafif ateşte 20 dakika kadar pişirin.Sıcak olarak kıyılmış maydonoz ve limon suyu ile servis edin.​

    Not:Limon yerine az bişey kurutulmuş dağ eriği koyarsanız güzel bir aroma ve lezzet veriyor..


Benzer konu başlıkları: Topalak Çorbası
Forum Başlık Tarih
Et ve Sebze Yemekleri Etli Topalak Tarifi 10 Temmuz 2012
Çorbalar Pratik Yüzük Çorbası Tarifi 11 Nisan 2014
Çorbalar Kış Çorbası Tarifi 23 Kasım 2013
Çorbalar Sütlü Mısır Unu Çorbası 19 Ağustos 2013
Çorbalar Arabaşı Çorbası nasıl yapılır? 21 Mayıs 2013