Ton Balıklı Sushi

'Damak Keyfi' forumunda MisLinA tarafından 16 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. Ton Balıklı Sushi Tarifi

    Malzemeler:

    * 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi
    * 1 yemek kaşığı toz şeker
    * 1 tatlı kaşığı tuz
    * Japon soya sosu veya soya sosu
    * Wasabi
    * 300 gr taze ton balığı
    * 2 su bardağı yuvarlak pirinç
    * 4 su bardağı su

    Hazırlanması:
    * Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün. Ardından verilen ölçüde suyla kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 4-5 dakika daha pişirin.
    * aha sonra ateşten çekip yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Suyunu süzün.
    * Daha sonra şekeri, sirkeyi ve tuzu, dinlenen ve suyu süzülen pirincin üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya kadar karıştırın.
    * Öte yandan çiğ ton balığından yarım santim inceliğinde ve uzunluğunda dilimler kesin. Üzerlerine wasabi veya soya sosundan ince bir kat sürün.
    * Soğumuş pirinçten 1 yemek kaşığı kadar alıp, elinizle yuvarlayarak köfte gibi toplar yapın.
    * Dilimlediğiniz ton balığının bir dilimini alın ve bu hazırladığınız pirinç topuna sarın. Daha sonra elinizle üzerinden bastırarak uzunlamasına yassıltın.
    * Yanında wasabi ve soya sosu ile servis yapabilirsiniz.

    afiyet olsun​