Ton Balıklı Sushi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 22 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli ton balıklı sushi tarifi
    Ton balıklı sushi nasıl yapılır
    Ton balıklı sushi malzemeleri

    Gerekli Malzemeler
    300 gr. çok taze ton balığı
    2 su bardağı yuvarlak pirinç
    4 su bardağı su
    2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi
    1 yemek kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    Japon soya sosu veya soya sosu
    Wasabi
    [​IMG]
    Hazırlanış Ve Sunuş Şekli
    Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün.
    Pirinci süzdükten sonra verilen ölçüde suyla kaynamaya bırakın.
    Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, 4-5 dakika daha pişirin.
    Daha sonra ateşten çekip, yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın.
    Suyunu süzün.
    Daha sonra şekeri, sirkeyi ve tuzu, dinlenen ve suyu süzülen pirincin üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya kadar karıştırın.

    Öte yandan çiğ ton balığından yarım santim inceliğinde ve uzunluğunda dilimler kesin.
    Üzerlerine wasabi veya soya sosundan ince bir kat sürün.

    Soğumuş pirinçten 1 yemek kaşığı kadar alıp, elinizle yuvarlayarak köfte gibi toplar yapın.
    Dilimlediğiniz ton balığının bir dilimini alın ve bu hazırladığınız pirinç topuna sarın.
    Daha sonra elinizle üzerinden bastırarak uzunlamasına yassıltın.