Ton Balıklı Lazanya Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 8 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ton Balıklı Lazanya
    Ton Balıklı Lazanya Tarifi



    MALZEMELER:
    100 gr pırasa
    100 gr kereviz
    1 soğan
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    300 gr kıyma
    500 gr doğranmış domates
    Yarım lt et suyu

    Tuz
    Karabiber
    2 kutu ton balığı
    1 çorba kaşığı kapari
    Maydanoz
    2 kutu süt kreması
    2 çorba kaşığı margarin
    12 lazanya yaprağı
    100 gr kaşar

    HAZIRLANIŞI:
    Pırasa, kereviz ve soğanı yıkayıp doğrayın. Hepsini kızgın yağda kavurun. Kıymayı da ilave edip pişirmeye devam edin. Domates ve et suyunu ekleyin. 30 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ton balığını parça parça doğrayın. Sos ve maydanozla karıştırın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kapariyi süt kremasına ilave edin. Fırın tepsisini margarinle yağlayın. Tepsinin dibine süt kremasını dökün. Lazanya yapraklarını, balıklı karışımı ve kremayı üst üste sıralayın. En üste kaşar rendeleyin. Lazanyayı 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.



    [​IMG]