Tiramisu tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 7 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Tiramisu Tarifi

    [​IMG]

    Kek için Malzemeler

    15-16 adet kedidili bisküvi
    1 çorba kaşığı nescafe
    1 su bardağı ılık su.
    2 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı un
    1 adet yumurta sarısı
    4 çorba kaşığı şeker,
    1 paket vanilya,
    200 gr labne peynir
    Üstüne serpmek için yeterince kakao

    Tiramisu Yapılışı
    Önce, baton kek kalıbınızı streç film ile kaplayın.Süt,un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişince, vanilya ve labne peyniri ekleyerek mikserle 5 dakika kadar çırpın ve ılınması için bekleyin.
    Nescafeyi, ister şeker katarak,ister sade olarak, 1 su bardağı ılık suda eritip, karıştırın.
    Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün.Kedidili bisküvilerin yarısını, nescafeli suda çok umuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin.
    Kalan kremanın yarısını kedilillerinin üstüne döktükten sonra, geriye kalan kedidillerini de nescafeli suda ıslatıp, ikinci kat olarak, kremanın üstüne dizin ve kalan kremayla kapatın.
    Bu hali ile en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Aslında bir gece buzdolabında bekletilirse çok güzel oluyor.
    Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırdıktan sonra, minik çay süzgeci ile üstüne kakao serpin. Ben kakaonun üstünü rendelenmiş bitter çikolata ve kurutulmuş parça hindistan cevizi ile süsledim. Siz istediğiniz gibi süsleyebilir veya sade servis yapabilirsiniz.