Termal Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 21 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Termal Tatlısı nasıl yapılır



    Termal Tatlısı Yapılışı

    Termal Tatlısı Malzemeler:
    Krep hamuru için; 15gr. un, 1 ad. yumurta, 3 gr. çiçek yağı, 1 gr. tuz, 1 gr. şeker
    İçi ve Sosu için; 50 gr. elma marmeladı, 5 gr. kavrulmuş nüverde, 50 gr. vişne reçeli, 5 gr. nişasta, 50 gr. Su

    [​IMG]

    Termal Tatlısı Tarifi
    Bir çukur kaba un, süt, yumurta, çiçek yağı, tuz ve şeker ilave edilerek krema kıvamı alacak şekilde karıştırılır. Teflon tavada pişirilir. Hazırlanan krep soğutularak üzerine elma marmeladı sürülür. Kavrulmuş nüverde fıstıklar kırılıp krepe serpilir. Rulo şeklinde sarılır. Çapraz bir şekilde kesilerek, kesik kısımları üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirilir. Vişne reçeli su ve nişasta kaynatılarak kreplerin üzerine ilave edilerek servise sunulur.
    Afiyet olsun.