Terkibi Çeşme-i Gül Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 22 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Terkibi Çeşme-i Gül Nasıl Yapılır

    Terkibi Çeşme-i Gül Yapılışı

    Terkibi Çeşme-i Gül yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler

    1 ölçü halis gülsuyu.
    1 ölçü elenmiş un,
    2 adet yumurta.
    1 ölçü toz şekeri,
    1/2 ölçü su,
    1/2 ölçü tuzsuz tereyağı,
    1 çorba kaşığı limon suyu

    Terkibi Çeşme-i Gül nasıl yapılır

    1 ölçü halis gülsuyuyla 1/2 ölçü yağı bir helvahanede kaynatmalı. 1 ölçü unu azar azar, toplanmasına meydan vermeden, âdeta serpercesine ve kaptakini çabuk çabuk karıştırarak katmalı. Meydana gelen hamuru, yağını tamamen çekip de yeniden salıncaya kedar pişirmeye devam etmeli.
    Koyuca bir hamur haline gelip piştikten sonra, helvayı ateşten indirmeli ve el ile yoğrulabilecek kadar soğuyunca, iki taze yumurta katarak güzelce yoğurmalı. Helvayı yağa bulanmış bir kalaylı bakır veya alüminyum tepsiye aktarıp bastıra bastıra düzlemeli ve arzu edilen şekillerde kalıp kalıp kestikten sonra orta ısılı fırına koymalı.
    Helva fırında pişerken, bir başka tencerede 1 ölçü toz şekerini 1/2 ölçü suda kaynatıp 1 çorba kaşığı limon suyuyla kestirdikten sonra, fırında kızarmış olan helvanın üzerine sıcak sıcak dökmeli. Helvayı tekrar fırına salıp orada bir süre daha bırakmalı.

    Bütün bunları yaptıktan sonra soğumaya bırakın ve ardından servis yapın.
    Afiyet olsun.

    Alıntı