Tereyağlı Ekmek Pudingi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 22 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Tereyağlı Ekmek Pudingi Tarifi ,


    Tereyağlı Ekmek Pudingi Tarifi ,




    Tereyağlı Ekmek Pudingi


    Malzemeler
    6 dilim beyaz ekmek
    50 – 75 gr tereyağı
    50 gr kuşüzümü, çekirdeksiz kuru üzüm, ya da karışık kuru meyveler
    40 – 50 gr. pudra şekeri
    3 yumurta
    600 gr süt

    [​IMG]

    Yapılışı:
    Ekmeğin kenar kısımlarını kesin ve üzerlerine bol tereyağı sürün. Her dilimi üçgen ya da kare olarak dörde kesin. Fırına dayanıklı 1/2 kg’lık bir kabı iyice yağlayın. Tereyağlı ekmekleri kabınızın dibine dizin ve üstüne meyve kurularını döşeyip, şeker serpiştirin. Bir kat daha ekmek dizip, yine meyve kuruları ve şekeri koyun. Kalan ekmekleri de tereyağlı yüzleri yukarı gelecek biçimde yerleştirip kalan şekeri de serpiştirdikten sonra, yumurtalarla sütü iyice çırpın ve bu ekmeklerin üzerine dökün. 30 dakika ekmeklerin sütü emmesi için beklettikten sonra ılık fırında 45 – 60 dakika, üstü kızarana dek pişirin. Sıcakken servis yapın.
    Afiyet olsun