Tere Soslu Balık Suflesi

'Damak Keyfi' forumunda Alara tarafından 13 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Tere Soslu Balık Suflesi
    Sufle puf böreği gibi şişerek pişen şeylere verilen addır.

    Malzemeler
    6 kişi için Balık filetolarını yıkayıp kurulayın. Yumurta sarıları ve krema ile karıştırın. Mikserden geçirin. Üstüne limon suyunu, maydanozları, tuz ve biberi katın.

    Yumurta aklarını mikserle çırpıp, kar köpüğü haline getirin. Bu köpüğü bir kaşık ile yavaş yavaş karışıma yedirin.

    Bir cam tepsi ya da küçük 6 güveci yağlayın, içine bu karışımı koyun. 180-200º fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

    Hazırlık
    20 dak. Pişirme : 25 dak.
    200 gr beyaz etli balık filetosu
    4 Yumurta
    6 yemek kaşığı Krema
    2 tatlı kaşığı Limon Suyu
    10 sap Maydanoz
    TERE SOSU
    Tuz, Karabiber
    Balık suflesini Tere sosu ile servis yapabilirsiniz.