Terbiyeli Tike Kebabı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 20 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Terbiyeli Tike Kebabı nasıl yapılır
    Terbiyeli Tike Kebabı Tarifi
    [​IMG]

    Terbiyeli Tike Kebabı

    MALZEMELER
    • 500 gr. Kebablık et
    • 100 gr kuyruk
    • 3 diş sarımsak
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 1 çorba kaşığı biber salçası
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • bir tutam kırmızı biber, toz biber ve tuz


    HAZIRLANIŞI:

    Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır. Terbiyelemek için sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur. Bir gece bekletilir. Terbiyelenmiş etler şişlere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanır. Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir. Servis yapılır . Afiyet olsun