Terbiyeli Paça Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda MisLinA tarafından 26 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Terbiyeli Paça Çorbası

    [​IMG]

    Malzemeler

    Paça Malzemesi
    4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur)
    4 Su Bardağı Su
    Tuz

    Terbiye Malzemesi

    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Çorba Kaşığı Un
    2 Yumurta
    1 Limon Suyu
    6 Çorba Kaşığı Sirke
    6 Diş Sarmısak


    Tarifi

    Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin.

    Başka bir tencerede tereyağını kızdırın. Unu ilave edip 2 dakika kavurun. Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin. Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin.

    Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın.

    Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz. Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur.
     



  2. Cevap: Terbiyeli Paça Çorbası

    Paçaaa hem de keçi paçası :f73: ben sakatat türü yiyemem Lady Mislina :f196::)
     



  3. Cevap: Terbiyeli Paça Çorbası

    Ben de pek yemem ama bak bu terbiyeliymiş ; aile terbiyesi almış yani...:f30:
     



  4. Cevap: Terbiyeli Paça Çorbası

    :f30::):f30: