Terbiyeli İşkembe Çorbasi Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 3 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. İşkembe Çorbasi Tarifi
    Resimli Terbiyeli İşkembe Çorbasi Tarifi
    Terbiyeli İşkembe Çorbasi Yapılışı

    Terbiyeli İşkembe Çorbası


    Malzemeler

    • 500 Gr dana yada koyun işkembe
    • 2 Çorba kaşığı margarin
    • 2 Çorba kaşığı un
    • Terbiye için
    • 3 Adet yumurta
    • 3 Kahve fincanı sirke
    • 6 Diş sarmısak
    • 1 Adet limon
    • Kırmızıbiber
    • Tuz

    Yapılışı



    İşkembeyi temizleyin.
    Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın.
    Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açık bırakıp bir kepçe yardımı ile üzerindeki köpükleri alın.
    Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın. (Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz)
    İşkembeler pişince tencereden alıp, küçük küçük parçalara ayırın.
    Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun.
    Daha sonra işkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın.
    Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin.
    Çorba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun.
    Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın.
    Kalan bir çorba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üzerinde gezdirin.
    Sarmısaklı sirke ile servis yapın.


    Terbiyenin Yapılışı


    • Derin bir kabın içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın.
    • Daha sonra kaynamakta olan çorbaya ilave edip bir dakika kaynatın.
    • Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir.
    • Afiyet olsun..
    [​IMG]