Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi,yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 19 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. İşkembe çorbasının terbiyesi nasıl yapılır,işkembe corbasının yapılışı,işkembe corbasi tarifi,

    Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi,yapılışı

    MALZEMELER

    Terbiye malzemesi için;

    3 çorba kaşığı un

    1 adet limon

    1 adet yumurta

    2 kahve fincanı su

    İşkembesi için;

    1 adet dana işkembe

    ½ limon suyu

    2 diş sarımsak

    Tuz

    Sosu için;

    2 çorba kaşığı tereyağ

    Kırmızı biber, karabiber

    Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi,yapılışı
    Terbiyesi için, bir kaba unu koyun, limon suyunu ve yumurta sarısını ekleyin. Suyu ilave ederek iyice karıştırın. Bir kenara ayırın. İşkembeyi temizleyin, yıkayın ve içi su dolu tencereye koyun. İçine limon suyu ve sarımsakları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra tencereden çıkartarak küp küp doğrayın. Suyunu süzerek başka bir tencereye alın ve ocağa koyun. İçine doğranmış işkembeleri ekleyin. Terbiyesini içine katın, kıyılmış 1 iş sarımsağı ve tuzu ilave edin. 6-7 kaynadıktan sonra ocaktan alın. Bir tavada sosu hazırlamak için; tereyağı eritin, içine kırmızı ve karabiberi ekleyerek yağı iyice kızdırın. Çorbanın üzerine dökün. Kaselere koyarak servis yapın.